Vedenkestävää puuta

06.03.2018
Woodion uusi showroom.

Näin hirsitaloa suunnittelevana ei liene yllätys, että puu on mielestäni hieno materiaali. Se sopii oikeastaan minne vain tuomaan kodikkuutta, maanläheisyyttä ja lämpöä.

Silti monessa kodissa on paikka, jossa puuta näkee vähemmän kuin muualla: kylpyhuone. (Meillä tosin kylppärissäkin on kaksi seinää jäämässä hirrelle, ellei jotain yllättäviä esteitä ilmene.) Puuta ei kuitenkaan tarvitse enää vältellä ainakaan kosteudenkestävyyden vuoksi – suomalainen Woodio on nimittäin ratkaissut ongelman kehittämällä haapahakkeesta ja hartsiseoksesta massan, joka kestää vettä, on hyvännäköinen ja vieläpä posliinia ekologisempi.

Mallistossa on sekä seinäkiinnitteisiä altaita että tasoaltaita.

Woodio on vielä uusi yritys, joka on tähän mennessä saanut markkinoille sarjan pyöreitä pesualtaita. Kävin hiplaamassa altaita uuden showroomin avajaisissa, enkä meinannut saada tarpeekseni silkinhimmeän pinnan sivelystä. Tuntuma on lämmin ja vaikuttaa helposti puhtaana pidettävältä (kaikki helppo kelpaa meikäläiselle, sillä välttelen viimeiseen asti hinkkaamista ja puunaamista).

Syksyllä luvassa on kantikkaampi allasmallisto sekä kylpyamme. Materiaalista on tarkoitus alkaa työstää myös tasoja – saisipa kylppäriin tuollaisen luonnonvärisen tason, oih! Vessanpöntöstäkin on ollut puhetta, ja se olisi kieltämättä jotakin todella uutta pyttymarkkinoilla, jossa valkoinen posliini on yhä lähestulkoon ainoa vaihtoehto. Kun Woodion tuote tulee joskus tiensä päähän, sen voi polttaa energiaksi.

Toistaiseksi valmisvärit ovat tummia, sillä puun vaalentaminen on hankalaa – mutta valkoinenkin on kehitteillä. Materiaalista on valittavana pienemmästä tai karkeammasta lastusta tehty versio, ja oma värikin onnistuu tilauksesta.

Ihan kilpailukykyinen uusi puupohjainen materiaali ei vielä ole, mutta ehkäpä muutaman vuoden kuluessa hintaakin saadaan alas. Toistaiseksi pesualtaiden hinnat ovat 700-800 euroa, kun posliinisen saa usein alle 200 eurolla.

Helsingissä Woodion tuotteita pääsee hypistelemään livenä Out of the Darkin myymälässä (Eerikinkatu 3).


2 kommenttia

    Ihailin juuri matkalla hotellissa olevaa puista pesuallasta, se oli kaunis! Puinen kylpyamme olisi myös ihana, sellaisen haluaisin jos vaan mahtuisi kylppäriin….


      Eikö? Puu sopii kaikkialle 😀 Ja puinen amme olisi mahtava, se ei olisi tyhjänäkään kylmä…