Hirsitehtaalta terveiset!

20.09.2018
Katsokaa nyt, miten kaunista puuta! Finnlamelli ostaa PEFC-sertifioidun puutavaransa kotimaisilta toimittajilta sahatavarana ja työstää siitä tehtaalla lamellihirsiä.

Saimme ihanan yllätyksen sähköpostiin, kun Finnlamellin myyjämme Marko lähetti kuvia Alajärvellä sijaitsevalta tehtaalta – siellä ne Kakskulman talojen hirret nyt valmistuvat! Uskomaton fiilis tietää, että nyt ne hirret ovat työstössä ja muutaman viikon päästä ne on tarkoitus pystyttää. Sitten niiden on tarkoitus seistä paikoillaan vuosikymmeniä, toivottavasti vielä pitkään meidän jälkeemmekin – pökerryttävä ajatus!

Tiesitkö, että lamellihirren kehittivät samat ihmiset, jotka sittemmin perustivat Finnlamellin 1995? Lamellihirren viimeisin innovaatio on painumaton hirsi, johon jokaisella hirsivalmistajalla tuntuu olevan oma tekniikkansa. Meidän talomme valmistuu painumattomasta Ryhti-kuusihirrestä.

Pökerryttävä on myös paniikin määrä tässä vaiheessa: parin viikon päästä pitäisi pystyttää hirret ja meillä on vielä muurattavaa ja slammattavaa ja patolevyjä ja styrokseja ja täyttöjä ennen kuin perustukset ovat valmiit. Apua!

Ontelolaattojen toimitus on sentään sovittu ja niille myös asennus tilattu. Tulimme siihen tulokseen, että meidän ummikkojen ei kannata itsenäisesti lähteä yrittämään niiden asennusta. Monet kehuvat hommaa helpoksi, mitä se varmasti tasamaan tontilla suorakaiteen muotoista taloa tehdessä onkin. Meille on tulossa erikokoisia ja -muotoisia paloja, joita ei voi edes lätkiä paikoilleen järjestyksessä, vaan korkeiden perustusten päällä on sitten hypättävä edestakaisin. Huh. Reilun viikon päästä nähdään, miten se sujuu.

Meidän hirsiemme valmistus kestää kuulemma 16 tuntia, vaikka kahteen taloon niitä tuleekin PALJON. Pitkiäkin ovat, mihin nämä kaikki muka saadaan mahtumaan ahtaalla tontilla, ääks!

 


1 kommentti

    Mahtavaa…aloin kans tutista innosta! Kiitos…hyvää yleistietoa ja mielenkiintoisia yksityiskohtia! Onnea perustusten tekoon!