Järkevä tunnepäätös

18.10.2017
Yksi lähtökohta ideoinnille: maiseman rajaus. Kuva Puurujärvi-Isosuon kansallispuistosta.

Mistä tietää, että on löytänyt sen oikean tontin? Meillä oli lista asioista, joita unelmatontilla sopisi olla: mäntyjä ja kalliota. Ei kaljua tonttia, vaan mahdollisuus ainakin osittain luonnontilaiseen pihaan. Ei naapuria väärässä paikassa (eli ei vastapäätä mielikuvitusasteella olevaa ikkunaa). Lähellä kavereita, palveluja ja liikenneyhteyksiä. Ja sitten sen pitäisi olla tarpeeksi suuri, jotta samalle pläntille mahtuu kodit sekä minulle ja miehelleni Petelle että mieheni äidille.

Kävimme katsomassa yhtä tonttia, joka suoriutui erinomaisesti mäntyvaatimuksesta, pilkottipa palstalle järvikin! Hintalappu oli piristävä yllätys näin pääkaupunkilaisen silmin. Tontti sijaitsi kuitenkin julkisten ulottumattomissa ja piti varsin pitkää etäisyyttä Peten työpaikkaan, kauppoihin ja ylipäätään kaikkeen muuhun paitsi itseensä. Mahdottomuus autottomalle anopille ja rasittava ajatus meillekin, yhden auton omistajille.

Toinen yritys täytti kaikki numeeriset toiveemme: tontin mitat mahdollistivat paritalon, etäisyydet suosikki-ihmisiimme ja -paikkoihimme olivat mukavan läheiset ja hintakin mahdollinen kahden talouden yhteenlasketulla budjetilla. Floran puolesta esitys ei ollut alkuperäisten suunnitelmien mukainen, vaikka taitaa siellä jokin pieni mäntykin törröttää. Lähinnä tontti on nurmikkoa, ja sitä ympäröivät suuret kuuset (hyttysiä) ja koivut (athsii!) mutta onneksi myös maailman kaunein kotitie vanhoine vaahteroineen ja tammineen. Takareunalla kasvaa kaistale mustikkaa, mikä ilmesesti ratkaisi asian päässäni, sillä aloin hikoilemaan näytöllä Petelle, että tarjous on tehtävä HETI!

Näin heti itseni ihailemassa mustikkamätästä korkeasta ikkunasta. Toivottavasti näky toteutuu tässä muutaman vuoden sisään, sillä kuten ehkä arvasittekin, tontti numero kaksi on nyt meidän!

Tunteella ja järjellä valitulle tontille alamme rakentaa hirrestä paritaloa. Rakennusprojektin etenemistä voit seurata sivupalkin (mobiilissa löytyy sivun alareunasta) työlistasta, jonka toivon auttavan muita rakentajia ja antavan kuvaa projektin eri vaiheista. Asioita voi varmasti tehdä monessa järjestyksessä, mutta to do -listamme kertoo, missä järjestyksessä itse olemme edenneet (ja postauksissa varmastikin avaudun siitä, kuinka hyväksi tai huonoksi järjestys on osoittautunut). Tervetuloa seuraamaan Kakskulman rakentamista – luvassa on sisustusta sekä toivottavasti muitakin rakentajia hyödyttävää tietoa talomme rakennustavoista ja tekniikasta.


2 kommenttia

    No niin, siitä se lähtee! Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan edistymistä. Onnea projektiin!!!