Tuoksukuplassa

19.01.2018
Frantsila Scent Lab -tuoksut löytyvät tällä hetkellä Helsingistä, TRE-myymälästä.

Joillekin kodin tuoksut syntyvät pesuaineista, toisille vaikkapa pullasta. Meillä käytetään erittäin vähän pesuaineita ja ne vähätkin ovat hajusteettomia, joten siivoamalla ja pyykkäämällä ei meille synny mitään erityistä tuoksumaailmaa. Pullantuoksuinen koti olisi kiva, mutta meillä leivotaan pullaa ehkä kerran vuodessa. Pizza sen sijaan tuoksuu perjantaisin, viikon paras päivä!

Unohdetaan kuitenkin keittiöstä leijailevat aromit ja keskitytään kodin muihin tuoksuihin. Fiilistelijätyyppinä olen tietysti löyhytellyt kotona kaikenlaista suitsukkeista huonetuoksuihin ja kynttilöihin. Jos kaipaan kotiin rauhoittavaa tunnelmaa, eksoottista viritystä tai virkistävää energiaa, on tuoksu nopein tie onneen.

Tuoksut jotka mitkä jakavat kuitenkin mielipiteitä herkästi, joten olen alkanut pohtia, mahtavatko kyläilijät arvostaa omia lemppareitani yhtä paljon kuin minä. Parasta olisikin, jos olisi jokin keino, jolla jokainen voisi luoda oman tuoksukuplansa: näin kaikki pääsisivät tuoksun avulla siihen fiilikseen, jota kulloinkin kaipaavat.

Ja nythän keino on keksitty! Frantsila on nimittäin kehittänyt ensimmäisenä niinkin yksinkertaisen asian kuin yksilöllisen parfymerian. Tahtoo siis sanoa, että hyllylle pääsee itse sekoittelemaan oman roll-on-tuoksunsa. Jojobaöljystä ja eteerisistä öljyistä koostuva parfyymi ei ole kovin voimakas, ja koska sitä hierotaan ihoon eikä suihkautella, sitä voi lisäillä päivän mittaan tarvitsematta pelätä, että terrorisoi muita hajusteillaan. Frantsila Scent Lab -tuoksu onkin enemmän itselle tarkoitettu ilostuttaja, rauhoittaja tai voimaannuttaja – mitä nyt kaipaakin – kuin muille suunnattu viesti. Hintakaan ei huimaa: oman tuoksun saa 30 eurolla, ja säilyvyydeksi luvataan kaksi vuotta.

Kokosin itse intuitioni ohjaamana tuoksun, jonka latvatuoksuina ovat sitruuna ja bergamotti, sydäntuoksuina neroli ja ruusu sekä juurena santelipuu. Sekoittelin kolmea jälkimmäistä settiin eniten, ja lopputulos tuo minulle mieleen Välimeren sypressit, kylmän valkoviinin ja paahtavan auringon. Laukussani kulkee tästä lähtien siis täydellinen lomafiilis!


Ei kommentteja