Alvarin värikartta

27.02.2018
Auringonkeltainen + puu
Ruoste + lehtivihreä + taivaansininen.

Alvar Aallon kotitalo on hyvä esimerkki tasapainoisesta, lämpimästä ja mielenkiintoisesta sisustuksesta, jonka värit tuovat ainakin minulle mieleen Välimeren.

Talon väritys perustuu niin sisällä kuin ulkonakin mustaan, valkoiseen – ja puuhun, jonka ansiosta Aaltojen koti ei muistuta lainkaan nykyään suosittuja kliinisen mustavalkoisia koteja. Sisustuksessa toistuvat välimerelliset auringonkeltainen, taivaansininen, terrakotan punainen, sypressin vihreä sekä viielän vaalea, hieman harmahtava vihreä, jollaista myös Arne Jacobsen suosi omissa töissään. Se on henkilökohtainen suosikkini puun pariksi, mutta tarttui ikävä kyllä vaaleutensa vuoksi kuviin erittäin huonosti. Yläkerran seinistä sävyä kuitenkin löytyy, jos haluatte mennä paikan päälle katsomaan.

Musta, valkoinen ja puu ovat talon väripaletin ydin, joiden voimasuhteet ovat sisällä ja ulkona erilaiset: sisällä puu hallitsee, ulkona se näkyy detaljeissa.
Puu raikastuu valkoisella ja taivaansinisellä.
Metsänvihreä maadottaa.
Vierashuoneen lattia on tummanvihreä ja muualla yläkerrassa siniharmaa.
Terrakotta + tummanharmaa.
Beigeä beigellä: pahvia ja vaneria samoissa sävyissä.
Teema jatkuu: myös puu ja keramiikka voivat olla samansävyisiä.
Musta + valkoinen + puu.

Itse olen kovasti mieltynyt lämpimiin sisustuskokonaisuuksiin, joita muutama kylmä sävy raikastaa. Tulevan hirsitalon sisustamisessa minua innostaakin se, että talossa on jo valmiiksi runsaasti puuta. Samalla jännittää, onnistunko löytämään tasapainon hirsiseinien ja sisustuksen muun värityksen suhteen – tunkkaista ilmettä en tietenkään halua, mutta en myöskään yksitoikkoista mustan, valkoisen ja harmaan skaalaa.

Musta + valkoinen ovat myös työpöydän perusvärit.
Sininen piriste.
Erivärisiä- ja muotoisia tiiliä – näinkin simppelillä jutulla saa mielenkiintoisen ilmeen!
Iloisen keltaiset verhot peittävät näkymän entisissä palvelijoiden tiloissa.
Puuta ja valkoista x 3.

Iskeekö Alvarin väripaletti teihin yhtä lujaa?


Ei kommentteja