Flooraa ja funktiota eli DIY-talonumero

21.07.2018

 

Talonumero valmis, enää tarvitaan talo!

Ensimmäinen asia talosta valmis, nimittäin talonumero! Nikkaroimme (eli Pete ja isi nikkaroi ja minä otin kuvia…) numerokyltin ylijääneestä terassilankusta. Näin syntyi talonumerokyltti kukkaruukulla:

1. Tarvikkeet:

  • lankkua (+ lattarautoja, jos kylttiin tarvitaan useampi lankku vierekkäin)
  • kukkaruukku (meillä Orthexin altakasteluruukku, 5 €)
  • talonumerot (meillä Cellon numerot K-Raudasta, 12 €/kpl)
  • kulmarautoja (meillä 5 kpl)
  • akkuporakone, ruuveja ja (pyörö)saha
Vähän vinksahtaneet numerot sopivat tyyliimme 😀

2. Mitoitus

Mitoituksen kannalta on kätsintä ostaa talonumerot ja kukkaruukku ensin, ja rakentaa kyltti näiden elementtien mukaan – ideoita tyyliin voi katsoa vaikka inspispostauksestani. Käytimme mökin terassiprojektista ylijääneitä lehtikuusilankkuja, joita laitettiin kaksi rinnakkain ja kiinnitettiin lattaraudoilla toisiinsa. Ruukun ympärille mitoitettiin lankuista kehikko.

Lehtikuusi harmaantuu kauniisti ajan myötä – jätimmekin kokonaisuuden käsittelemättä ja pihalle odottamaan sään tekemää pintakäsittelyä!
Laudat kiinnitettiin toisiinsa lattaraudoilla, jotta kyltin saa ihan seinään kiinni eikä näkyviä tukirakenteita tule.

3. Tee se itse

Näkyvien ruuvien välttämiseksi on vähän kikkailtava. Kiinnitimme ruukkukehikon laudat kulmaraudoilla sisäpuolelta ja lopuksi ruuvasimme kehikon kyltin takapuolelta kiinni. Pohja tehtiin kapeammasta lankunpätkästä, jotta sadevesi pääsee valumaan pois.

Eteenpäin tuleva lauta peittää sivulautojen päät.
Ruukun kehikko valmis. Se on mitoitettu hankkimamme ruukun mukaan, ja siksi pohjakin on vähän koholla.
Vesi valuu pohjan aukoista pois eikä jää mädättämään kehikkoa.
Kukkaruukkuun on tarkoitus laittaa matalia, laidan yli rönsyäviä kasveja, jotka eivät peitä numeroita. Kyltin päälle tulee alaspäin valaiseva ulkovalaisin.

1 kommentti

    Onpas hyvä idea! Meilläkin jäännyt puuta yli talorakennuksesta niin voisi tehdä tällaisen talon numerokyltin. Musta väri erottuukin hyvin tuosta puun väristä.