Moderni maalaiskeittiö

01.11.2017

 

Pete viskitislaamossa vuonna 2012. Miten tämä liittyy mihinkään?

 

Mitä saadaan, kun yhdessä sisustajassa asustaa samanaikaisesti paatunut modernisti ja tiukan linjan country-hörhö? Hirveä tyylien sekamelska tietenkin! No tästä kiittäen keittiövisio on ollut alusta asti melko selvä: modern country eli modernia maalaiskeittiötä on tulossa.

Vision selvät osuudet ovat tässä:

 • keittiöön pitää mahtua vähintään kahdeksan hengen ruokapöytä
 • keittiössä on erillinen ruokakomero eli pantry, johon jemmataan kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, kuplavesikone ja pieni viinikaappi sekä kuivamuonat
 • tasot kiveä tai komposiittia
 • mahdollisimman vähän yläkaappeja, mutta kuivauskaappi on oltava
 • yksi suuri pesuallas
 • keittiössä yhdistyvät harmaanvihreä, kermanvalkoinen ja lämmin ruskea
Kuva Emily Hendersonilta.

Inspiraatio keittiön värimaailmaan syntyi jo vuonna 2012, kun vierailimme Laphroaigin viskitislaamossa – hahaa, kummallinen lomakuva Petestä onkin siis aivan perusteltu! Tasting-huoneen sisustus jäi kerrasta mieleen: konjakinruskeaa nahkaa, kermanvalkoisia viskitynnyreitä ja murretunvihreät seinäpaneelit. Tästä on saatava jokin tulkinta meillekin, ehkä hiukan enemmän moderniin kuin countryyn kallistuen.

Kuva: Devol

Toisen hillittömän intopuuskan aiheutti Netflixin Anne with an E -sarja, eli uusi versio Vihervaaran Annasta. Herrantsuikka ja jösses ja pirskatti sentään millainen köökki Green Gablesissa on! Hyvin simppeliä ja tarkoituksenmukaista mutta todella viehättävää.

Kuva Netflixin Anne With an E -sarjasta.

 


3 kommenttia

  Hei, kannatan! Itse olen nimittäin myös suuri modern country- tyylin fani! Täällä pyörii ohjelma nimeltä Fixer upper, joka sijoittuu Teksasin Wacoon. Siinä Joanna ja Chip Gaines fiksaavat ja sisustavat taloja ja lopputulokset ovat yleensä tosi ihkuja. Niillä on paljon inspiraatiokuvia niiden nettisivuilla 😉
  Kommentteja omasta keittiörempasta viisastuneena:
  – Yksi iso pesuallas on huippu. Meillä oli ennen semmoinen, joka oli jaettu kolmeen osastoon. Joka koloon mahtui yksi haarukka.
  – Pantryt on tosi jees myös. Meillä on semmoinen, jossa on kokonaan ulosvedettävät laatikot. Pääsee hyvin käsiksi ihan perälläkin oleviin purkkeihin.
  – En olisi ikinä uskonut, että musta on näin kivaa, kun keittiön kaappien ovet ei pauku. Mutta kyllä se on. Ehkä hidastimet onkin nykyään kaikissa ovissa, mä en vaan tiennyt sitä!

  Mitä ikinä teettekin, olen varma, että teidän keittiöstä (ja koko talosta) tulee aivan mahtava 🙂


   Kiitti! Pitää mennä tsekkaamaan fiksereiden sivut, erinomainen vinkki!
   Ja joo, yksi iso pesuallas on ehdoton, en ole ikinä tajunnut niitä ihme valutuskaukaloita ja sivualtaita, phuh. Ruokakomeroon suunnittelin ihan avohyllyjä, jotka kuvitelmissani notkuvat Muumimamman hilloja. Voi olla etteivät tule notkumaan kuin tyhjistä viinipulloista, mutta that’s life. Mutta kokonaan ulosvedettävät laatikot kuulostaa muutoin erittäin käteviltä, ei jää sinne takanurkkaan inhoja vanhoja leipiä piiloon (nimim. Kokemusta on).