Raksaparin Tuttu Juttu

19.02.2019

Tässä rakennusprojektin keskellä ja reilun vuoden bloggailtuamme voisi olla aika esittäytyä tarkemmin. Niinpä vastasimme taloprojektiamme koskeviin kysymyksiin toisistamme!

Millaisia titteleitä puolisollasi on rakennusprojektissa?

P: Tarjoustenpyytäjä, sisustusasioiden selvittäjä ja somevastaava. Persuuksiin potkija, kun itse jämähdän suunnittelemaan.

N: Rakennustapojen tutkija ja selvittäjä. Määrälaskija sekä budjetin ja yleisten raha-asioiden ynnä numeroiden hallitsija. Työnjohtaja työmaalla. Hillitsijä (ettei mulla lähde ideointi ja tekeminen lapasesta).

Mitä aiempaa kokemusta puolisollasi on rakentamisesta?

P: Jelppinyt mökin laajenuksen kanssa. Yhdessä ollaan tehty pieniä juttuja nykyiseen asuntoon: maalausta ja nikkarointiprojekteja.

N: Rakentanut isänsä taloa 90-luvulla. Tehnyt mökillä kaikenlaisia projekteja ja osallistunut sen laajennusosan rakentamiseen. Etenkin saunojen rakentamisesta on kertynyt kokemusta! Purkuhommatkin ovat tulleet tutuksi. Oikeastaan Pete on tehnyt melkein kaikkea.

Mitkä olivat puolisollesi tärkeimpiä seikkoja, kun listasitte toiveitanne talon suhteen?

P: Talon L-muoto ja lattiasta kattoon olevat ikkunat. Ruokakomero ja yläkaapiton keittiö.  Mäntymetsä oli kova toive, joka ei nyt kyllä toteutunut, mutta piha ilman nurmikkoa sentään toteutuu.

N: Uima-allas ja sen yhteyteen tuleva sisäviidakko ja tilaa taimikasvatukselle. Se, että videotykille on mietitty paikka alusta alkaen. Pihalle tuleva portti ja siihen ripustettavat lyhtyvalaismet. Luonto ja puiden istuttaminen. Puukiuas saunassa. Ullakolle vievä ylisen kulkusilta.

Millaista tunnetta puolisosi toivoo kodin välittävän?

P: Pesämäistä ja hengittävää (terveellistä). Taiteellista. Kokonaistaideteos on meillä paljon kuultu sana!

N: Luonnonläheistä ja aktivoivaa.

Mikä on ärsyttänyt puolisoasi eniten raksaprojektissa?

P: “Tarviiko kaikkea laskea näin pitkään, eikä voida mennä jo rakentamaan?”  Se, että kukaan ei vastaa puheluihin eikä meileihin ja se, että minä stressaan.

N: Ainakin eniten on ahdistanut tunne siitä, että on kaikesta yksin vastuussa: joka asiaan on viisi vaihtoehtoa ja sitten pitää vain itse arvioida, että mikä on se järkevin tapa. Asioiden kalleus ja byrokratia.

Mikä on yllättänyt puolisosi tässä projektissa?

P: Byrokratian määrä, rakennustarvikkeiden hinnat ja niiden kehitys siihen nähden mitä ne aiemmin ovat olleet. Viron edullisuus. Se miten paljon aikaa menee kaikkeen ihan muuhun kuin rakentamiseen: suunnittelu, tilaaminen, tavaroiden hakeminen, kantaminen ja siivous.

N: Laiskuus: on niin paljon tehtävää, että se tuntuu joskus lamaannuttavalta. Yllätys on ollut, miten alhainen stressinsietokyky Petellä on. On stressaavampaa olla itse budjettivastuussa kuin tehdä muille.

 

Missä raksa-asiassa puolisosi on paras?

P: Maalaamisessa. Nora osaa käyttää sopivan määrän maalia, niin ettei tavaraa mene hukkaan eikä tarvita ylimääräisiä kerroksia.

N: Mittaamisessa! Pete on tosi tarkka, mikä on aika kivaa, niin ei tule vinoa taloa.

 


2 kommenttia


      Kyllä! Työnjako onkin sovittu molempien parhaiden puolien mukaan, ja toinen yrittää aina paikkailla niitä toisen huonoimpia ominaisuuksia 😀