Sellaista tärkeää tässä on ehtinyt miettiä kaivuutöiden aloittamista odotellessa kuin talonumeroa. Sillehän on rakennusmääräyksissä esitetty pari vaatimusta: talon osoitenumeron on oltava valaistu ja näkyvässä paikassa ja valmiina lopputarkastusta varten. Lopputarkastus ei ole ihan heti näköpiirissä, mutta nyt on vielä aikaa askarrella, joten ajattelimme näin inspiraation iskiessä tarttua toimeen!
Pyörittelimme kaikenlaisia vaihtoehtoja omannäköistä ratkaisua etsiessä: tehdäkö numerot itse keramiikasta? Teettää takoraudasta sepällä? Maalata maitotonkan kylkeen? Valaistus integroituna vai pelkkä valaisin numeron päälle? Lopulta ihastuimme malleihin, joissa on kukkalaatikko mukana – näin numero tervehtii talolle tulijoita ja ohikulkijoita aina vuodenajan mukaisella istutuksella (olen hulluna vuodenaikojen mukaisiin istutuksiin ja koristeluihin!).
Oma ajatuksemme on ottaa pitkä ja leveähkö lankku (noin 25 x 60 cm), harmaannuttaa se ulkona (tai käyttää sitä rautavihtrillin testikappaleena…), tehdä alareunaan kukkaruukulle kotelo (kunhan olen ensin ostanut ruukun, jonka mittoihin kotelo sovitetaan) ja lopuksi kiinnittää mustat numerot siihen. Valaisin tulee perinteiseen tapaan kyltin yläpuolelle seinälle, eli hylkäsimme “itsevalaisevat” numerot tällä kertaa – perinteisen ja modernin sekoitus tuntuu jälleen parhaalta ratkaisulta Kakskulmaan. Valmiista numerokyltistä tulee kuvia, jahka siihen asti päästään!
Osoitteesta https://www.numerovalo.fi löytyy näyttäviä valaistuja numerovaloja
Onpas kivoja talon numeroita! Itse tässä juuri mietitään millainen tehdään. Meidänkin tyyliin sopii modernin ja perinteisen sekoitus. Valaistus voisi olla ehkä kohdallaan sillä aittarakennus, johon numero tulee, on valoton.